Eeterij D'n Bal

Geschiedenis

Het verhaal achter Eeterij D’n Bal.

Het pand van Eeterij D'n Bal is sinds het begin van de 19e eeuw een horecapand geweest. Toentertijd heette het Café Plezier en in deze tijd bestonden er veel kleinschalige cafés in Oosterhout, net zoals het huiskamercafé van Eeterij D'n Bal.

Midden jaren 50 werd er een biljart geplaatst in het café door het toenmalige echtpaar Jaans en Balthasar Besems. De naam van het Café werd veranderd in Café – biljart, maar in de volksmond werd het Café 'Balleke Besems' of 'D'n Bal' genoemd.

Toen Cees en Therese Snoeren het pand in 1994 kochten had het een tijdje leeggestaan. Ze renoveerden het pand naar de huidige stijl en maakten het een eetcafé.

Na een aantal jaren het eetcafé te hebben gerund zijn zij begonnen met een bezorgservice aan huis. Vanaf dat begin tot heden heeft men vele honderdduizenden kilo’s spareribs en vele porties saté aan huis bezorgd gekregen. Het pand is door de jaren heen wat veranderd maar het vertrouwde recept is blijven bestaan: lekker eten met een goede prijs/ kwaliteit verhouding.

Het huidige personeel is al jaren het gezicht van Eeterij D'n Bal. Sinds november 2009 werd het restaurant overgenomen door Nicolay en Esther van Duuren en zij werden het bekende gezicht van het succesvolle restaurant.


''De slogan waaronder wij werken? 'De lekkerste Spareribs van Oosterhout, Brabant en de rest van de wereld'. Niet alleen in Oosterhout zijn de gerechten een begrip, maar ook in verre omstreken. We nodigen je graag uit voor een avond genieten in onze gezellige huiskamersfeer met goede bediening.''